Fresh šunka 150g – shaved
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1169 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Jedná se o šunku nejvyšší jakosti. Obal: plastový tácek uzavřený svárem, výrobek balen v ochranné atmosféře, vrchní folie s potiskem, spodní bíla etiketa s textem |
Předkladatel | |
Společnost | BIVOJ a.s. Jateční 23A 74601, Opava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595010301381 |
Typ balení | baleno v modifikované atmosféře |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso z kýty | 91 % |
pitná voda | |
jeldá sůl | |
Přídatné látky | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
423 kJ / 100g | |
101.03 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.1 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 18.0 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | V nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Nakrájené tenké plátky šunky o průměru 13 až 14 cm a tloušťce 1mm uložené ve formě shaved, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. |
Vůně a chuť | Vůně: typická pro šunku, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí. |
Konzistence | V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku. |
Nadstandardní parametry | 1. vysoký obsah masa, |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah masa 91 %; obsah soli do 2,0 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 10.12.2019 07:55:59 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 10.12.2019 07:55:59 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |