Tisk

Fresh šunka 150g – shaved

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1169
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Jedná se o šunku nejvyšší jakosti.

Obal: plastový tácek uzavřený svárem, výrobek balen v ochranné atmosféře, vrchní folie s potiskem, spodní bíla etiketa s textem

Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595010301381
Typ baleníbaleno v modifikované atmosféře
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso z kýty91 %
pitná voda
jeldá sůl
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
423 kJ / 100g
101.03 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.1 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

V nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Nakrájené tenké plátky šunky o průměru 13 až 14 cm a tloušťce 1mm uložené ve formě shaved, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro šunku, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí.
Chuť: typická pro šunku, masová po šunce, přiměřeně slaná, lahodná. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký a šťavnatý.

Konzistence

V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. celosvalový výrobek,
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa 91 %; obsah soli do 2,0 %.

Uživatel
Vytvořeno19.10.2018 09:50:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.10.2018 09:50:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený