Tisk

Pikok Jaternicový prejt 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaJaternice / Jaternicový prejt
Číslo cechovní normy2017-08-22-0336
Číslo výrobku2017-08-22-0336/0872
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód20275235
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso55 %
vepřová játra15 %
vepřové kůže
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso)
strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá sůl s jódem)
česnek
majoránka
pepř černý mletý
nové koření mleté
muškátový ořech mletý
jedlá sůl
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1037 kJ / 100g
247.67 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.3 g/100g
Sacharidy2.9 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek našedlé barvy. Obsah je středně jemně vypracován s patrným zrněním masa. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch je světle šedý. Jaternice jsou pravidelného plného tvaru.

Vůně a chuť

Chuť typicky lahodná po čerstvých vařených surovinách a ochucujících složkách, přiměřeně slaná a kořeněná. Vůně příjemná po vařeném mase a použitém koření.

Konzistence

Ve studeném stavu mírně tuhá, v ohřátém stavu kašovitá

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah masa, b) pro jaternice přírodní střevo uzavírané špejlemi, c) bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (v případě prejtu závisí na individuálním postupu výrobce), tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • pro jaternice přírodní střevo uzavírané špejlemi
  • pro prejt se nestanovuje
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.04.2018 10:19:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.04.2018 10:19:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený