Pikok Jaternicový prejt 500 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jaternice / Jaternicový prejt |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0336 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0336/0872 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Upřesnění obsahu cukrů: Hodnota obsahu cukrů na obale je < 0,5 g/100g. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 20275235 |
Typ balení | technologický obal |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 55 % |
vepřová játra | 15 % |
vepřové kůže | |
vývar (pitná voda, jedlá sůl, vepřové maso) | |
strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá sůl s jódem) | |
česnek | |
majoránka | |
pepř černý mletý | |
nové koření mleté | |
muškátový ořech mletý | |
jedlá sůl | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1020 kJ / 100g | |
243.61 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 18 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.5 g/100g | Sacharidy | 7.8 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 13 g/100g | Sůl | 1.46 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek našedlé barvy. Obsah je středně jemně vypracován s patrným zrněním masa. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled povrch je světle šedý. Jaternice jsou pravidelného plného tvaru. |
Vůně a chuť | Chuť typicky lahodná po čerstvých vařených surovinách a ochucujících složkách, přiměřeně slaná a kořeněná. Vůně příjemná po vařeném mase a použitém koření. |
Konzistence | Ve studeném stavu mírně tuhá, v ohřátém stavu kašovitá |
Nadstandardní parametry | a) vysoký obsah masa, b) pro jaternice přírodní střevo uzavírané špejlemi, c) bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (v případě prejtu závisí na individuálním postupu výrobce), tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.10.2020 09:33:21 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.10.2020 09:33:21 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |