Tisk

Klobása se sýrem Niva

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1699
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný;

Sýr Niva 10%[mléko, jedlá sůl, mlékárenské kultury, ušlechtilá plíseň].

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290015
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení640 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
sýr Niva10 %
vepřové střevo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření a extraktů koření
dextróza
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1296 kJ / 100g
309.53 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení

Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo o průměru min. 28 mm
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.05.2019 12:00:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.05.2019 12:00:25
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený