Tisk

Farmářské libové párky 1,5 – 2,5 kg

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/0542
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
Novodvorská 1062/12
142 00, Praha 4 - Písnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód292976
Typ balenípřírodní vepřové střevo
Velikost balení1.5 kg
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové syrové sádlo
jedlá sůl
dextróza
směs koření
extrakty koření
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 250 - Dusitan sodný
E 160 a - Karoteny
E 120 - Košenila
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1269 kJ / 100g
303.08 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.7 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny11.9 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 16:04:35
VytvořilLenka Kvaltýnová
Změněno08.09.2017 16:04:35
Procesní stav
Procesní stavSchválený