Tisk

Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1323
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.Výrobek je vakuově balen do smrštitelné fólie RS 2000, opatřen technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód293342
Typ balenívakuově baleno do smrštitelné fólie RS 2000
Velikost balení2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Nejlepší šunka nejvyšší jakosti 2 kg
Složení
vepřová kýta90 %
pitná voda
povrch - syrové sádlo
jedlá sůl
cukr (sacharóza)
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
550 kJ / 100g
131.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – zlato-kaštanové barvy po uzení, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný, možná patrná rýha v místě spojení suroviny.

Nákroj – hladký, lesklý, tukové krytí s kůží max. 2 cm široké, pevný, bez uvolňování tukového krytí

Vůně a chuť

Chuť a vůně – jemná, šťavnatá, příjemná po zauzení, přiměřeně slaná, vůně uzeného masa, příjemně masová

Konzistence

Konzistence –pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Nejlepší šunka je šunkou nejvyšší jakosti.
Šunka obsahuje vysoký podíl masa 90 %.
Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti E621.
Tukové krytí na šunce dodává její jemnosti, která je nenahraditelná.

Technologický postup

Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí a kůže na povrchu jsou vkládány do forem hruškovitého tvaru, tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, následně se šunky z forem vyklopí, udí, po zauzení jsou chlazeny, půleny nebo krájeny na požadovanou hmotnost Následně jsou výrobky zabaleny

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
– benzo(a)pyren
– přítomnost lepku
– minimální obsah čisté svalové bílkoviny 16 %.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.02.2019 08:03:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.02.2019 08:03:26
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený