Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1892 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 299056 |
Typ balení | baleno do střeva |
Velikost balení | 1.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřová kýta | 92 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
glukózový sirup | |
kvasničný extrakt | |
aroma | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
455 kJ / 100g | |
108.67 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.2 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.6 g/100g | Bílkoviny | 18.3 g/100g | Sůl | 2.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – lesklý, suchý. |
Vůně a chuť | Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá. |
Konzistence | Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %. Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější. Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka. Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí. Bambini šunka – nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu. |
Technologický postup | Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: – nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.08.2020 08:50:45 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.08.2020 08:50:45 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |