Tisk

Bambini šunka – nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1892
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód299056
Typ baleníbaleno do střeva
Velikost balení1.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Bambini šunka nejvyšší jakosti
Složení
vepřová kýta92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
glukózový sirup
kvasničný extrakt
aroma
extrakty koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
495 kJ / 100g
118.22 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.1 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny18.3 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – lesklý, suchý.
Nákroj – hladký, lesklý,pevný.

Vůně a chuť

Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá.
Vůně – příjemná.

Konzistence

Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Jedinečnost Bambini šunky – nejvyšší jakosti spočívá především ve vysokém obsahu masa 92 %, dále v obsahu soli 1,8 %.

Tence nakrojený plátek této šunky je lahodně šťavnatý a vláčnější.

Grafika střívka šunky je potištěna srdíčky a také dekorativní etiketa výrobku je ozdobená dětským veselým obrázkem medvídka.

Bambini šunka – nejvyšší jakosti doplňuje výrobkovou dětskou řadu – Bambini párky. Šunku si oblíbily nejen děti, ale také dospělí.

Bambini šunka – nejvyšší jakosti neobsahuje alergeny podle nařízení 1169/2011 ani lepek, mohou ji konzumovat osoby dodržující bezlepkovou dietu.

Technologický postup

Surovina je narážena do polyamidového střeva a vkládána do formy ve tvaru zaobleného obdélníku, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Výrobek je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:

– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě
– % čisté svalové bílkoviny, pro šunku nejvyšší jakosti musí být minimálně 16 %

Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno23.09.2019 07:38:40
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.09.2019 07:38:40
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený