Tisk
Slanina pikant
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/1707 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 295518 |
Typ balení | Vakuové balení |
Velikost balení | 400 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny, maloobchod |
Složení | |
vepřový bok bez kosti | 90 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
dextróza | |
směs koření a extraktů koření | |
aroma | |
maltodextrin | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E 407 - Karagenan | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1496 kJ / 100g | |
357.3 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 31.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.0 g/100g | Sacharidy | 5.3 g/100g | z toho cukry | 1.8 g/100g | Bílkoviny | 15.0 g/100g | Sůl | 2.55 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují. |
Vůně a chuť | Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení. |
Konzistence | pevná, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování (uzení), chlazení, balení, Technologický obal: Nestanovuje se |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.10.2020 14:27:38 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.10.2020 14:27:38 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |