Tisk

Slanina pikant

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1707
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód295518
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti90 %
pitná voda
bramborový škrob
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
dextróza
směs koření a extraktů koření
aroma
maltodextrin
česnek1 %
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 250 - Dusitan sodný
E 301 - Askorbát sodný
E 407 - Karagenan
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1496 kJ / 100g
357.3 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.0 g/100g
Sacharidy15 g/100g
z toho cukry1.8 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.55 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.05.2019 15:01:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.05.2019 15:01:42
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený