Tisk

Farmářská klobáska tenká

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1320
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou.
Původ hlavní suroviny – Česká republika.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód294547
Typ balenífólie APET + PE, ochranná atmosféra
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Farmářské klobásky tenké s etiketou
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
aroma
přírodní střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
964 kJ / 100g
230.24 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky173 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.7 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny189 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – zauzený do červenohněda, hladký, bez technologického znečištění, nožičky klobásek jsou stejnoměrně velké.
Nákroj – barva růžovo-šedá, mozaika spojky a vložky, viditelné koření.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – lahodná, na skusu křehká, přiměřeně slaná, mírně kořeněná, chuť po ohřátí šťavnatá, plná masová.

Konzistence

Konzistence – křehká, pružná, soudržná po ohřevu.

Nadstandardní parametry

Farmářská klobáska tenká je vyrobena podle staré hanácké receptury – Hanácké šperké.
Klobásky obsahují 85 % vepřového masa původem z České republiky. Dále také obsahují přírodní koření, které klobáskám dodávají jemné pikantní tóny.
Výrobek je naražen do přírodního skopového střeva.
Produkt je zcela bez lepku, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

• Opracování vepřového masa,
• pomletí masa na mlýnku,
• překlopení masa do kutru,
• přidání šupinkového ledu, soli, koření a aroma,
• promíchání díla.
Dále je surovina narážena do skopových střívek, nožičky párků jsou stejnoměrně velké. Výrobek je následně tepelně opracován působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu min. 10 minut. Po tepelném opracování se výrobek zchladí a následně balí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:
– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě,
– benzo(a)pyren,
– přítomnost lepku.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.02.2019 08:39:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.02.2019 08:39:52
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený