Tisk

Masopustní klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1322
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód297333
Typ balenífólie APET + PE, ochranná atmosféra
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Obrázky
Masopustní klobása
Složení
vepřové maso80 %
pitná voda
jedlá sůl
koření
dextróza
extrakty koření
bramborový škrob
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 407 - Karagenan
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1022 kJ / 100g
244.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.2 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny13.5 g/100g
Sůl2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – hladký, tmavě červenohnědý.

Nákroj – barva červenohnědá, zřetelná mozaika vepřového masa.

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná, mírná příchuť po česneku, typická pro klobásu.
Vůně – lehká, česneková, typická pro klobásu.

Konzistence

Konzistence – ve studeném stavu pevná, tužší, soudržná.

Nadstandardní parametry

Masopustní klobása má vysoký obsah masa 80 %.
Klobásky jsou plněny do přírodních střev.
Výrobek je bez zvýrazňovačů chuti.
Výrobek neobsahuje lepek ani žádné alergeny dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II.
Výrobek neobsahuje strojně oddělené maso a drůbeží strojně oddělené maso.

Technologický postup

Sledují se:
– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě,
– benzo(a)pyren,
– přítomnost lepku.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:
– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě,
– benzo(a)pyren,
– přítomnost lepku.
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.02.2019 07:53:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.02.2019 07:53:12
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený