Farmářská šunka – nejvyšší jakosti
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1321 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 296721 |
Typ balení | vakuově baleno do smrštitelné fólie RS 2000 |
Velikost balení | 2 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřová kýta | 98 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
aroma | |
extrakt z koření (zdroj dusitanu sodného) | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
595 kJ / 100g | |
142.11 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.3 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.9 g/100g | Bílkoviny | 26.9 g/100g | Sůl | -2.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – zauzený do zlato-kaštanové barvy, obdélníkový tvar. |
Vůně a chuť | Chuť – příjemná, masová, přiměřeně slaná, výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký. |
Konzistence | Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná, plátky se neoddělují na jednotlivé svaly. |
Nadstandardní parametry | Výjimečnost této šunky je dána především vysokým obsahem masa 98 %. Farmářská šunka je šunkou nejvyšší jakosti, která neobsahuje žádné separáty ani náhražky masa. Na výrobu této šunky je vložen velký podíl poctivé ruční práce. Výrobek je zcela bezlepkový, bez alergenů dle nařízení EU č. 1169/2011 příloha II. a také bez zvýrazňovače chuti.
|
Technologický postup | Surovina je vkládána do formy ve tvaru obdélníku, jenž je na obou stranách zúžený. Šunka je dále tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře, po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně chladí, krájí a balí. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě;
Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č.1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.08.2020 08:27:16 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.08.2020 08:27:16 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Klasa | |
Regionální potravina | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |