Tisk

Extrudované sójové boby

NázevHodnota
Cechovní normaExtrudované sójové boby
Číslo cechovní normy2019-10-14-0453
Číslo výrobku2019-10-14-0453/1919
Zařazení dle legislativyKrmiva
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Zemědělské služby Dynín, a.s.
Dynín 92
37364, Dynín
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolné ložené, pytlované
Velikost balení50 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobcho
Složení
sójové boby
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

tvar typický pro daný výrobek (obvykle forma drobných částí různé frakce

barva žlutá až tmavě žlutá

Vůně a chuť

typická sójová bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

lehce mazlavá, středně měkká

Nadstandardní parametry

Obsahuje více než 33% bílkovin z celkové hmotnosti výrobku a více než 16% tuku z celkové hmotnosti výrobku.

Obsahuje výrazně snížený podíl antinutričních látek (inhibitor trypsinu) do 5 mg na gram výrobku

Obsah GMO nižší než 0,9% v případě deklarace bez GMO

Technologický postup

Proces extruze zahrnuje drcení, zahřátí materiálu za zvýšeného tlaku a následné protlacování materiálu šterbinou s cílem dosáhnout mechanické a tepelné
úpravy materiálu.
Extrudovaná sója – vzniká procesem extruze (mletí, drcení, mechanické zpracování za pusobení vysoké teploty 120 – 130 °C).

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno14.10.2019 19:56:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.10.2019 19:56:56
Procesní stav
Procesní stavSchválený