Tisk

EXTRA JAM Jahoda „450 g“

NázevHodnota
Cechovní normaExtra džemy jednodruhové méně sladké
Číslo cechovní normy2016-03-21-0114
Číslo výrobku2016-03-21-0114/0568
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - zpracované ovoce - džemy výběrové (Extra) méně sladké
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost HAMÉ s.r.o. Kunovice
Na Drahách 814
686 04, Kunovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595139764548
Typ balenísklo
Velikost balení450 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Složení
jahody50 g/100 g
cukr
pitná voda
Přídatné látky
E 440 - Pektiny
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
894 kJ / 100g
213.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy51.7 g/100g
z toho cukry51.1 g/100g
Bílkoviny0.3 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

kompaktní hmota, popř. s viditelnými kousky ovoce

Vůně a chuť

chuť: po použitém druhu ovoce, sladká, popř. mírně nakyslá, bez cizích příchutí,

vůně: po použitém druhu  ovoce, bez cizích pachů

Konzistence

rosolovitá až mírně roztékavá

Nadstandardní parametry
  1. Nižší obsah cukrů (max. 52 %). Tento nutričně příznivý parametr byl legislativně zakotven jako výjimka pro Českou republiku pro tzv. méně sladké džemy po jednáních mezi Ministerstvem zemědělství ČR, Potravinářskou komorou ČR a společností HAMÉ. Refraktometrická sušina podle legislativy zůstává zachována 52 – 59 %; obsah cukrů vyjadřuje obsah mono- a disacharidů; refraktometrická sušina vyjadřuje i obsah jiných  rozpustných složek než cukrů – např. organické kyseliny.
  2. Chuť džemu je dána pouze zvýšeným množstvím ovoce, nepřipouští se jakákoliv dodatečná aromatizace.
Technologický postup

Navážení surovin dle receptury, jejich smíchání ve výrobním zařízení (varném kotli), vaření za stálého míchání, přepuštění směsi do plnícího zařízení, plnění do obalu, uzavření obalu, sterilace, chlazení a osušení, etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.09.2017 17:55:33
VytvořilJiří Mikyska
Změněno07.09.2017 17:55:33
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g