Tisk

EXTRA JAM Borůvka „340 g“

NázevHodnota
Cechovní normaExtra džemy jednodruhové méně sladké
Číslo cechovní normy2016-03-21-0114
Číslo výrobku2016-03-21-0114/0565
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - zpracované ovoce - džemy výběrové (Extra) méně sladké
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost HAMÉ s.r.o. Kunovice
Na Drahách 814
686 04, Kunovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595139768737
Typ balenísklo
Velikost balení340 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Složení
cukr
borůvky45 g/100 g
pitná voda
Přídatné látky
E 440 - Pektiny
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
893 kJ / 100g
213.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy52 g/100g
z toho cukry51.3 g/100g
Bílkoviny0.2 g/100g
Sůl0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

kompaktní hmota, popř. s viditelnými kousky ovoce

Vůně a chuť

chuť: po použitém druhu ovoce, sladká, popř. mírně nakyslá, bez cizích příchutí,

vůně: po použitém druhu  ovoce, bez cizích pachů

Konzistence

rosolovitá až mírně roztékavá

Nadstandardní parametry
  1. Nižší obsah cukrů (max. 52 %). Tento nutričně příznivý parametr byl legislativně zakotven jako výjimka pro Českou republiku pro tzv. méně sladké džemy po jednáních mezi Ministerstvem zemědělství ČR, Potravinářskou komorou ČR a společností HAMÉ. Refraktometrická sušina podle legislativy zůstává zachována 52 – 59 %; obsah cukrů vyjadřuje obsah mono- a disacharidů; refraktometrická sušina vyjadřuje i obsah jiných  rozpustných složek než cukrů – např. organické kyseliny.
  2. Chuť džemu je dána pouze zvýšeným množstvím ovoce, nepřipouští se jakákoliv dodatečná aromatizace.
Technologický postup

Navážení surovin dle receptury, jejich smíchání ve výrobním zařízení (varném kotli), vaření za stálého míchání, přepuštění směsi do plnícího zařízení, plnění do obalu, uzavření obalu, sterilace, chlazení a osušení, etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.09.2017 17:57:56
VytvořilJiří Mikyska
Změněno07.09.2017 17:57:56
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený