Tisk

Eidamský sýr 45 % – výkroj 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/0450
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód290881
Typ balenívakuově do vícevrstevné termosmrštitelné fólie
Velikost balení3 kg
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
E 160 b - Annato, bixin, norbixin
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1350 kJ / 100g
322.43 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny16 g/100g
Sacharidy2 g/100g
z toho cukry2 g/100g
Bílkoviny23 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek

Nadstandardní parametry
  1. mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko
  2. obsah sušiny:
    • min. 48 % u sýra s 20 % tuku v sušině,
    • 49 % u sýra se 30 % tuku v sušině,
    • resp. minimálně 55 % u sýra se 45 % tuku v sušině,
  3. Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě
Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:56:30
VytvořilPetr Tichovský
Změněno08.09.2017 17:56:30
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený