Tisk

Eidamský sýr 45 % – plátky 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/0451
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006320665
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení100 g
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
E 160 b - Annato, bixin, norbixin
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1350 kJ / 100g
322.43 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny16 g/100g
Sacharidy2 g/100g
z toho cukry2 g/100g
Bílkoviny23 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: na řezu smetanově až sýrově žlutá

Vůně a chuť

čistá, mléčně sýrová, jemně nakyslá, přiměřeně slaná, bez cizích pachů

Konzistence

celistvá, pružná, připouští se menší počet ok, bez trhlinek

Nadstandardní parametry
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko„;
  • obsah sušiny: minimálně 55 % u sýra se 45 % tuku v sušině;
  • Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě.
Technologický postup
  1. standardizace mléka a sýření,
  2. zpracování a praní sýřeniny na výrobníku
  3. napouštění sýrového zrna do forem
  4. lisování
  5. solení
  6. balení
  7. zrání
  8. popřípadě porcování, plátkování či jiná spotřebitelská úprava a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:54:46
VytvořilPetr Tichovský
Změněno08.09.2017 17:54:46
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g