Tisk

Eidam 30% „KARLOVA KORUNA“ bloček 250 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/1239
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Přírodní, polotvrdý,polotučný sýr.

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007643091
Typ baleníbalení do fólie Flowpack
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1100 kJ / 100g
262.72 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy0.4 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny27 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Hladký čistý matný povrch světle žluté barvy.

Vůně a chuť

VŮNĚ: jemná, čistá;
CHUŤ: jemná, čistá, příjemně nakyslá.

Konzistence

polotvrdá, pružná

Nadstandardní parametry
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko„;
  • obsah sušiny: min. 49 %;
  • Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě
Technologický postup
  • standardizace mléka a sýření;
  • zpracování na výrobníku;
  • napouštění sýrového zrna do forem;
  • lisování;
  • solení;
  • balení;
  • zrání;
  • porcování, plátkování.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Druh mikroorganismu                                       max. hodnota
E. COLI                                                                 100/g
SALMONELLA                                                    nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES                      nepřítomnost ve 25 g
KOAGULÁZOPOZITIVNÍ STAFYLOKOKY    100/g

Uživatel
Vytvořeno12.12.2018 10:21:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.12.2018 10:21:50
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený