Tisk

Eidam 30% plátky 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýry eidamského typu (s různým obsahem tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0019
Číslo výrobku2015-12-22-0019/1258
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Přírodní, polotvrdý,polotučný sýr.; původ hlavní suroviny ČR.

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007641523
Typ balenívanička "Hlubokotah"
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1100 kJ / 100g
262.72 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky17 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy0.4 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny27 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Hladký čistý matný povrch světle žluté barvy.

Vůně a chuť

VŮNĚ: jemná, čistá;
CHUŤ: jemná, čistá, příjemně nakyslá.

Konzistence

polotvrdá, pružná

Nadstandardní parametry
  • mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko„;
  • obsah sušiny: min. 49 %;
  • Minimální doba zrání 3 týdny při řízené teplotě
Technologický postup
  • standardizace mléka a sýření;
  • zpracování na výrobníku;
  • napouštění sýrového zrna do forem;
  • lisování;
  • solení;
  • balení;
  • zrání;
  • porcování, plátkování.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Druh mikroorganismu                                       max. hodnota
E. COLI                                                                 100/g
SALMONELLA                                                    nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES                      nepřítomnost ve 25 g
KOAGULÁZOPOZITIVNÍ STAFYLOKOKY    100/g

Uživatel
Vytvořeno30.01.2019 11:36:15
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.01.2019 11:36:15
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg