Tisk

Maďarská klobása 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/1806
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

masný výrobek fermentovaný trvanlivý, krájený. Na 100 g výrobku bylo použito 124 g masa.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890002933
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
dextróza
směs koření(paprika maďarská 1,25 %, kmín mletý)
extrakty koření
startovací kultura
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1534 kJ / 100g
366.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky32.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl2.81 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti, výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí, Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad,
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení,

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.07.2019 16:03:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.07.2019 16:03:07
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený