Maďarská klobása 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/1806 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | masný výrobek fermentovaný trvanlivý, krájený. Na 100 g výrobku bylo použito 124 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890002933 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
vepřové sádlo | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
dextróza | |
směs koření(paprika maďarská 1,25 %, kmín mletý) | |
sušená zelenina | |
extrakty koření | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1534 kJ / 100g | |
366.37 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 32.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 13.0 g/100g | Sacharidy | 2.2 g/100g | z toho cukry | 0.9 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 2.81 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti, případně příjemně kyselé chuti, výrobek je na skusu hutný, bez patrných tuhých částí, Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení, Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 15.10.2020 09:15:53 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 15.10.2020 09:15:53 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |