Tisk

Lipánek DUO jahodovo – vanilkový

NázevHodnota
Cechovní normaTvarohové krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0177
Číslo výrobku2016-09-06-0177/0917
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

jahodová složka ( jahodové pyré 64,5 % cukr, koncentráty z černé mrkve, červené řepy a citronu),

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803662367
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení130 g
Obrázky
lipánek DUO vanilka+jahoda
Složení
tvaroh51 %
smetana35.4 %
cukr
jahodová složka3.5 %
přírodní vanilkové aroma
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
689 kJ / 100g
164.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.0 g/100g
Sacharidy16 g/100g
z toho cukry16 g/100g
Bílkoviny8.2 g/100g
Sůl0.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá smetanová a jemně růžová střídající se složka

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemná smetanová, po jahodě

Konzistence

jemně krémovitá, polotuhá, bez nášlehu,
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
základní tvarohovo-smetanová hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby ani želatinu
výrobek neobsahuje barviva, náhradní sladidla, konzervační látky, umělá aromata

Technologický postup

Míchání směsi smetany a cukru s tvarohem a jahodovou složkou→plnění do spotřebitelských obalů → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 12:27:46
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 12:27:46
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený