Tisk

Lipánek MAXI tradiční jahodový

NázevHodnota
Cechovní normaTvarohové krémy a dezerty bez tepelného ošetření před plněním (čerstvé)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0177
Číslo výrobku2016-09-06-0177/2064
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

jahodová složka ( jahodové pyré 64,5 % cukr, koncentráty z černé mrkve, červené řepy a citronu),

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803662367
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení130 g
Obrázky
11781
Složení
tvaroh51 %
smetana32 %
cukr
jahodová složka7 %
přírodní aroma
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
734 kJ / 100g
175.3 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.9 g/100g
Sacharidy16 g/100g
z toho cukry16 g/100g
Bílkoviny7.6 g/100g
Sůl0.06 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá jemně růžová.

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemná smetanová, po jahodě

Konzistence

jemně krémovitá, polotuhá, bez nášlehu,
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
základní tvarohovo-smetanová hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby ani želatinu
výrobek neobsahuje barviva, náhradní sladidla, konzervační látky, umělá aromata

Technologický postup

Míchání směsi smetany a cukru s tvarohem a jahodovou složkou→plnění do spotřebitelských obalů → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.02.2020 08:21:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.02.2020 08:21:20
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený