Tisk
Vysočina 300 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vysočina |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0060 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0060/0794 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | trvanlivý salám tepelně opracovaný; obsah ČSB 13 g/100 g; obsah masa na 100 g výrobku je 130 g; původ základních složek: ČR, EU |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594016342725 |
Typ balení | vakuové balení kousky |
Velikost balení | 300 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 66 % |
hovězí maso | 10 % |
vepřové sádlo | 10 % |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
směs koření (černý pepř, bílý pepř, česnek) | |
glukóza | |
Přídatné látky | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1831 kJ / 100g | |
437.31 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 41 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g/100g | Sacharidy | 1.0 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 19.0 g/100g | Sůl | 2.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | v nákroji jemná mozaika tmavě růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, zrna suroviny převážně do velikosti 2 mm, možné ojedinělé drobné kolagenní částice a dutinky, |
Vůně a chuť | aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná. |
Konzistence | výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí |
Nadstandardní parametry | MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ tepelně opracovaný: na 100 g hotového výrobku bylo použito 130 g masa; obsah čistých svalových bílkovin: 13 g/100 g |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.04.2019 10:15:42 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.04.2019 10:15:42 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |