Tisk

Vysočina 300 g

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/0794
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

trvanlivý salám tepelně opracovaný; obsah ČSB 13 g/100 g; obsah masa na 100 g výrobku je 130 g; původ základních složek: ČR, EU

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016342725
Typ balenívakuové balení kousky
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso66 %
hovězí maso10 %
vepřové sádlo10 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření (černý pepř, bílý pepř, česnek)
glukóza
Přídatné látky
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1831 kJ / 100g
437.31 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny19.0 g/100g
Sůl2.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

v nákroji jemná mozaika tmavě růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, zrna suroviny převážně do velikosti 2 mm, možné ojedinělé drobné kolagenní částice a dutinky,

Vůně a chuť

aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná.

Konzistence

výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ tepelně opracovaný: na 100 g hotového výrobku bylo použito 130 g masa; obsah čistých svalových bílkovin: 13 g/100 g

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno02.04.2019 10:15:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.04.2019 10:15:42
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený