Uherská klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/0704 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Pikantní fermentovaná klobása se středním zrnem.Původ hlavní složky ČR a EU. energetická hodnota uvedená na obale výrobku v kcal je: 531 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: <1,0 g/100 g. |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594016342695 |
Typ balení | flowpack, baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 240 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | u |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
dextróza | |
směs koření | |
startovací kultura | |
jedlé střívko | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant) | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2197 kJ / 100g | |
524.72 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 50 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g/100g | Sacharidy | 1.1 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 18.0 g/100g | Sůl | 3.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, střední zrnění ; |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, na skusu výrobek křehký a vláčný |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry | na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g vepřového masa (z normy:obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku – splněno) |
Technologický postup | Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.08.2020 08:51:10 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.08.2020 08:51:10 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |