Tisk

Uherská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/0704
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Pikantní fermentovaná klobása se středním zrnem.Původ hlavní složky ČR a EU.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016342695
Typ baleníflowpack, baleno v ochranné atmosféře
Velikost balení240 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso u
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
směs koření
startovací kultura
jedlé střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2197 kJ / 100g
524.72 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky50 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, střední zrnění ;
Barva: na řezu je růžově-červené barvy, bez kroužku pod obalem

Vůně a chuť

Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, na skusu výrobek křehký a vláčný

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g vepřového masa (z normy:obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku – splněno)
nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 – splněno

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0

Uživatel
Vytvořeno05.10.2018 12:59:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.10.2018 12:59:38
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený