DUNAJSKÁ KLOBÁSA
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Dunajská klobása |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0065 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0065/0701 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. původ hlavní složky: ČR a EU; upřesnění energetické hodnoty výrobku: energetická hodnota uvedená na obale výrobku v kcal je: 531 kcal/100 g; upřesnění obsahu cukrů: obsah cukrů uvedený na obale výrobku je: < 1,0 g/100 g. |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594016342169 |
Typ balení | baleno v ochranné atmosféře |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
jedlá sůl | |
koření | |
extrakty koření | |
dextróza | |
startovací kultura | |
jedlé kolagenní střívko | |
Přídatné látky | |
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka) | |
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant) | |
E 575 - Glukono-delta-lakton | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 150 a: Karamel (Barvivo) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2197 kJ / 100g | |
524.72 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 50.4 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 19.6 g/100g | Sacharidy | 1.1 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 18.4 g/100g | Sůl | 3.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, jemné zrnění; |
Vůně a chuť | Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, výrazně kořeněná, na skusu výrobek křehký a vláčný |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry | MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 118 g vepřového masa a 14 g hovězího masa (z normy: celkový obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních – splněno) z normy:nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 – splněno |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení , Technologický obal: Přírodní střevo, průměr min. 24 mm |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 |
Uživatel | |
Vytvořeno | 31.08.2020 09:09:36 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 31.08.2020 09:09:36 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |