Tisk

DUNAJSKÁ KLOBÁSA

NázevHodnota
Cechovní normaDunajská klobása
Číslo cechovní normy2016-03-22-0065
Číslo výrobku2016-03-22-0065/0701
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. původ hlavní složky: ČR a EU; obsah masa: 84 %

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016342169
Typ balenívakuové balení kousky
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso10 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
směs koření
sušená zelenina
aroma
startovací kultura
jedlé kolagenní střívko
karamel
Přídatné látky
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 575 - Glukono-delta-lakton
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2197 kJ / 100g
524.72 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky50.4 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19.6 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny18.4 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: výrobek na řezu lesklý a hladký, jemné zrnění;
Barva: na řezu je růžově-červené barvy, bez kroužku pod obalem

Vůně a chuť

Chuť a vůně: příjemná aromatická, výrazně kořeněná po paprice, průměrně až výrazně slaná, výrazně kořeněná, na skusu výrobek křehký a vláčný

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 122 g vepřového masa a 14 g hovězího masa (z normy: celkový obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku – z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních – splněno)

z normy:nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 – splněno

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, balení ,

Technologický obal:   Přírodní střevo, průměr min. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0

Uživatel
Vytvořeno05.10.2018 12:55:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.10.2018 12:55:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg