Tisk

SELSKÝ SALÁM

NázevHodnota
Cechovní normaSelský salám
Číslo cechovní normy2016-03-22-0061
Číslo výrobku2016-03-22-0061/0679
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016342220
Typ balenívakuové balení krájené, v ochranné atmosféře
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso100 g/100 g hotovéhovýrobku
hovězí maso20 g/100 g hotového výrobku
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
extrakty koření
krevní barvivo
přírodní koření
Přídatné látky
E 450: Difosforečnany (Emulgátor, stabilizátor, regulátor kyselosti, kypřící látka, sekvestrant, zvlhčující látka)
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 575 - Glukono-delta-lakton
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1941 kJ / 100g
463.58 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny16.3 g/100g
Sacharidy2.6 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny22.1 g/100g
Sůl2.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: na řezu nepravidelná mozaika libových a tučných zrn, ojediněle vytavený tuk v okolí tučných zrn, drobné vzduchové dutinky a drobné měkké kolagenní části přípustné;
Barva: na řezu je masově růžové barvy

Vůně a chuť

Chuť a vůně: specifická pro trvanlivý výrobek, přiměřená po koření a uzení, výrobek na skusu vláčný

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ TEPELNĚ OPRACOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 93 g vepřového masa a 20 g hovězího masa;

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.12.2017 08:58:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.12.2017 08:58:41
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g