Zámecká klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/2114 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Jedná se o trvanlivý fermentovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Na 100g hotového výrobku bylo použito 140g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | flowpack - ochranná atmosféra |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
hovězí maso | |
vepřové sádlo | 35 % |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
dextróza | |
sušený glukózový sirup | |
směs koření | |
sušená zelenina | |
kouřové aroma | |
startovací kultura | |
jedlé střívko | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant) | |
E 300 - Kyselina L-askorbová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2228 kJ / 100g | |
532.12 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 51.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 19.5 g/100g | Sacharidy | 1.0 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 19.1 g/100g | Sůl | 2.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. |
Konzistence | soudržná, pevná konzistence |
Nadstandardní parametry | MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g masa.
|
Technologický postup | Příprava surovin, míchání s kořením, narážení do střev, fermentace, chlazení, balení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.07.2020 18:12:29 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.07.2020 18:12:29 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |