Tisk

Klobása Budapešť

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/2115
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Jedná se o trvanlivý fermentovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Trvanlivost je 30 dní
původ hlavních složek : ČR a EU;

 

Na 100g hotového výrobku bylo použito 140g vepřového masa.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
Typ balení ochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso140 g/100 g hotového výrobku
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
dextróza
extrakty koření
startovací kultura
jedlé střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1915 kJ / 100g
457.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.4 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny20.8 g/100g
Sůl3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů.
Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 140 g vepřového masa.

Technologický postup

Příprava surovin, míchání s kořením, narážení do střev, fermentace, chlazení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.09.2020 07:54:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.09.2020 07:54:30
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g