Tisk

Klobása Budapešť

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása trvanlivá fermentovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0078
Číslo výrobku2016-08-08-0078/2115
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Jedná se o trvanlivý fermentovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Trvanlivost je 30 dní
původ hlavních složek : ČR a EU

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
Typ baleníflowpack - ochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso138 g/100 g hotového výrobku
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
dextróza
extrakty koření
startovací kultura
jedlé střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1915 kJ / 100g
457.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.4 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny20.8 g/100g
Sůl3.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled – povrch je suchý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů.
Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ FERMENTOVANÝ. SLOŽENÍ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 138 g vepřového masa.

Technologický postup

Příprava surovin, míchání s kořením, narážení do střev, fermentace, chlazení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.03.2020 12:32:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.03.2020 12:32:11
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený