Tisk

Kamenecká klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2118
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek.
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Trvanlivost je 15 dní.

původ hlavních složek : ČR a EU

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVBK
Velikost balení650 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso80 %
pitná voda
vepřové kůže3 %
bramborový škrob
jedlá sůl s jódem
směs koření
aroma
jedlé střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
881 kJ / 100g
210.41 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny14.1 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů.
Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

Obsah masa 80 %.

Technologický postup

Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle platné legislativy.

Uživatel
Vytvořeno15.04.2020 10:00:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.04.2020 10:00:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený