Kamenecká klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2118 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. původ hlavních složek : ČR a EU |
Předkladatel | |
Společnost | MASO UZENINY POLIČKA, a.s. č.p. 300 572 01, Kamenec u Poličky Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 650 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 80 % |
pitná voda | |
vepřové kůže | |
bramborový škrob | |
jedlá sůl s jódem | |
směs koření | |
aroma | |
jedlé střívko | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
881 kJ / 100g | |
210.41 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 15.6 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.1 g/100g | Sacharidy | 3.8 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 14.1 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. |
Konzistence | soudržná, pevná konzistence |
Nadstandardní parametry | Obsah masa 80 %. |
Technologický postup | Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení, balení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Dle platné legislativy. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.07.2020 17:55:59 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.07.2020 17:55:59 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |