Tisk

DIANA Premium – Prémiové pralinky – 70% hořká čokoláda s celým lískovým oříškem

NázevHodnota
Cechovní normaČokoládové bonbony formované
Číslo cechovní normy2016-06-09-0161
Číslo výrobku2016-06-09-0161/1240
Zařazení dle legislativyPřírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoládové bonbóny
Charakteristika výrobku

Formované čokoládové bonbony v hořké čokoládě (48 %) s lískooříškovou náplní (44 %) a celými jádry lískových ořechů (8 %).

 

původ hlavních složek:

Cukr – ČR
Kakaová hmota – Nizozemí
Rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový) – Švédsko
Pražená jádra lískových ořechů – Itálie
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku – Nizozemí
Sušené mléko odstředěné –  ČR
Lískooříšková pasta –  Itálie

Upřesnění energetické hodnoty v kcal:

energetická hodnota uvedena na obale v kcal je: 568 kcal/100 g.

Předkladatel
Společnost Carla spol. s r.o.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595019626355
Typ baleníPapírová krabička, bonbony umístěny v plastovém blistru
Velikost balení133 g
Obrázky
Diana_new_dark_3D-1
Složení
cukr
kakaová hmota
rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový)
pražená jádra lískových ořechů8 %
kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
kakaové máslo
sušené mléko odstředěné
lískooříšková pasta2.8 %
sušená syrovátka
emulgátory (sójový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát)
aroma
vanilkové aroma
Přídatné látky
E 322 - Lecitiny
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
2362 kJ / 100g
564.13 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny21 g/100g
Sacharidy42 g/100g
z toho cukry36 g/100g
Bílkoviny8.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina6.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bonbon ve tvaru kulaté pralinky s plochým dnem, s přiměřeným leskem na povrchu, bez cizích příměsí. Tmavě hnědé barvy.

Vůně a chuť

Lískooříšková s chutí hořké čokolády, bez cizích chutí a vůní.

Konzistence

Tvrdá lesklá pralinka.

Nadstandardní parametry

Minimální obsah lískooříškové pasty 2,8 %.

Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě min. 70 %.

 

Technologický postup

Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování, formování a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost při 105 °C – ČSN 53 0146-3 – max. 1,5 %;
Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě min. 70 %;
Obsah lískooříškové pasty ve výrobku 4,8 %.;

Celkový počet mikroorg./g                              < 5×10 na třetí;
Plísně / g                                                              < 10;
Salmonella spp./25g                                           0;
Enterobakterie / g                                               < 5×10 na druhou.

Uživatel
Vytvořeno25.09.2020 19:07:41
VytvořilNikol Trsková
Změněno25.09.2020 19:07:41
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g