Tisk

DIANA – pralinky z mléčné čokolády s celým lískovým oříškem

NázevHodnota
Cechovní normaČokoládové bonbony formované
Číslo cechovní normy2016-06-09-0161
Číslo výrobku2016-06-09-0161/0681
Zařazení dle legislativyPřírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoládové bonbóny
Charakteristika výrobku

Formované čokoládové bonbony v hořké čokoládě s lískooříškovou náplní a celými jádry lískových ořechů.

 

původ složek:

Cukr – ČR;
Rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový) –  Švédsko
Kakaové máslo –  Nizozemí
Pražená jádra lískových ořechů –  Itálie
Sušené mléko plnotučné a odstředěné  – ČR
Kakaová hmota – Nizozemí
Lískooříšková pasta –  Itálie

 

Předkladatel
Společnost Carla spol. s r.o.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595019621886
Typ baleníPapírový box, ve kterém jsou bonbony jednotlivě baleny
Velikost balení133 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Diana-133g-cech-3D Diana_new_milk-3D
Složení
cukr
rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový)
kakaové máslo
pražená jádra lískových oříšků8 %
sušené mléko plnotučné a odstředěné
kakaová hmota
lískooříšková pasta4.8 %
laktóza
sušená syrovátka
kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
vanilkový extrakt BOURBON MADAGASKAR
Přídatné látky
E 322: Lecitiny (Antioxidant, emulgátor)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
2394 kJ / 100g
571.77 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky37 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g/100g
Sacharidy51 g/100g
z toho cukry48 g/100g
Bílkoviny7.6 g/100g
Sůl0.23 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina2.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bonbon ve tvaru kulaté pralinky s plochým dnem, s přiměřeným leskem na povrchu, bez cizích příměsí;
Barva: světle hnědá

Vůně a chuť

Chuť a vůně: Lískooříšková s chutí mléčné čokolády, bez cizích chutí a vůní

Konzistence

tvrdá lesklá pralinka

Nadstandardní parametry

Minimální obsah Lískooříškové pasty ve výrobku 4,8 %;
Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě min. 32 %;
celkový obsah čokolády minimálně 30 % celkové hmotností výrobku.

 

 

Technologický postup

Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování, formování a balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vlhkost při 105 °C – ČSN 53 0146-3 – max. 1,5 %;
Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě min. 32 %;
Obsah lískooříškové pasty ve výrobku 4,8 %.;

Celkový počet mikroorg./g              < 5×10 na třetí;
Plísně / g                                              < 10;
Salmonella spp./25g                           0;
Enterobakterie / g                             < 5×10 na druhou.

Uživatel
Vytvořeno08.01.2019 06:53:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.01.2019 06:53:33
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený