Tisk

DIANA – hořká – Delikátní lískooříškový dezert

NázevHodnota
Cechovní normaČokoládové bonbony formované
Číslo cechovní normy2016-06-09-0161
Číslo výrobku2016-06-09-0161/0680
Zařazení dle legislativyPřírodní sladidla, med, cukrovinky, kakao a výrobky z nich - čokolády - čokoládové bonbóny
Charakteristika výrobku

Formované čokoládové bonbony v hořké čokoládě s lískooříškovou náplní a celými jádry lískových ořechů.

Upřesnění energetické hodnoty v kcal:

energetická hodnota uvedena na obale v kcal je: 568 kcal/100 g.

Předkladatel
Společnost Carla spol. s r.o.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595019621879
Typ baleníPapírový box, ve kterém jsou bonbony jednotlivě baleny
Velikost balení110 g
Obrázky
Diana-BOX-CECH-3D
Složení
cukr
kakaová hmota
rostlinný tuk (shea, kokosový a slunečnicový)
pražená jádra lískových oříšků8 %
kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
kakaové máslo
sušené odstředěné mléko
lískooříšková pasta2.8 %
sušená syrovátka
emulgátory (sójový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát)
aroma
vanilkové aroma
Přídatné látky
E 322: Lecitiny (Antioxidant, emulgátor)
E 476: Polyglycerolpolyricinoleát (Emulgátor)
Alergeny
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
2362 kJ / 100g
564.13 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny21 g/100g
Sacharidy42 g/100g
z toho cukry36 g/100g
Bílkoviny8.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina6.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: bonbon ve tvaru kulaté pralinky s plochým dnem, s přiměřeným leskem na povrchu, bez cizích příměsí;
Barva: tmavě hnědá

Vůně a chuť

Chuť a vůně: Lískooříšková s chutí hořké čokolády, bez cizích chutí a vůní

Konzistence

tvrdá lesklá pralinka

Nadstandardní parametry

Minimální obsah Lískooříškové pasty ve výrobku 2,8 %
Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě min. 70 %

Technologický postup

Dle klasické technologie výroby: mísení, zjemňování na válcích, konšování, temperování, formování a balení

Formované čokoládové bonbony v hořké čokoládě s lískooříškovou náplní a celými jádry lískových ořechů

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.09.2020 19:03:34
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.09.2020 19:03:34
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g