Tisk

Tatarská omáčka „KARLOVA KORUNA“

NázevHodnota
Cechovní normaTatarská omáčka
Číslo cechovní normy2017-08-22-0325
Číslo výrobku2017-08-22-0325/1391
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku

studená emulgovaná omáčka;
zeleninová směs 5% hm. ( okurka 50 % hm.,pitná voda,cukr,kvasný ocet lihový,jedlá sůl, cibule 9 % hm., modifikovaný škrob, pažitka, petržel,pepř,česnek,paprika),

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007640120
Typ balenísklo
Velikost balení250 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
pitná voda
řepkový olej40 %
zeleninová směs5 %
kvasný ocet lihový
cukr
Vaječný žloutek
hořčice(pitná voda, semeno hořčice, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, koření)
jedlá sůl
pažitka
Přídatné látky
modifikovaný škrob
E 415 - Xanthan
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1575 kJ / 100g
376.16 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky40 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3 g/100g
Sacharidy5.0 g/100g
z toho cukry4.0 g/100g
Bílkoviny0.6 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

polotekutá hmota bílé až světle žluté barvy s viditelnými kousky zeleniny, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: typická pro tatarské omáčky, mírné nakyslá.
•CHUŤ: po přidané zelenině, mírně nakyslá, bez cizích pachutí.

Konzistence

polotekutá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 40 %;
• neobsahuje konzervační látky;
• neobsahuje barviva;
• neobsahuje aromata.

Technologický postup

Automatická výroba majonézy za studena.
1) automatické vyvolání receptury;
2) příprava (navážení tekutých a sypkých komponent);
3) vlastní výroba (emulgace, homogenizace a míchání surovin v hlavním výrobníku);
4) plnění a balení;
5) skladování a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno27.02.2019 16:46:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.02.2019 16:46:48
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený