Tisk

Delikatesní Tatarská omáčka Karlova Koruna

NázevHodnota
Cechovní normaTatarská omáčka
Číslo cechovní normy2017-08-22-0325
Číslo výrobku2017-08-22-0325/1629
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku

Studená emulgovaná ochucená omáčka.

složení zeleninové směsi: hořčice (pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, kořenící výtažek), okurka, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, cibule, pažitka, pitná voda, kořenící výtažek], cukr, kvasný ocet lihový, zahušťující směs [modifikovaný kukuřičný škrob, stabilizátor (guma xanthan).

Předkladatel
Společnost ZÁRUBA FOOD a.s.
Vrbenská 27
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594002111519
Typ balenísklo
Velikost balení380 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
řepkový olej
pitná voda
zeleninová směs
vaječné žloutky
jedlá sůl
Přídatné látky
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1666 kJ / 100g
397.9 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.6 g/100g
Sacharidy8.3 g/100g
z toho cukry5.4 g/100g
Bílkoviny0.4 g/100g
Sůl1.83 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bílá až jemně nažloutlá emulze s rovnoměrně rozptýlenými kousky zeleniny, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: lahodná jemně nakyslá;
•CHUŤ: mírně nakyslá, bez cizích pachuti.

Konzistence

pastovitá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %;
• obsah žloutku nejméně 3 %;
• neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

) příjem
2) skladování surovin
3)navažování surovin
4)míchání(emulgace)
5)plnění do primárních obalů
6)balení do skupinových obalů
7)skladovaní hotových výrobků
8)expedice
Z navážených surovin se ve výrobníku vymíchá emulze, která se následně plní do obalů na plnícím zařízení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g;

 

pH max. 4,5

Uživatel
Vytvořeno09.05.2019 12:55:47
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.05.2019 12:55:47
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený