Tisk

Delikatesní majonéza „KARLOVA KORUNA“

NázevHodnota
Cechovní normaMajonéza salátová pro lahůdkářské výrobky
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Číslo výrobku2015-10-15-0032/1628
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku
    Studená emulgovaná ochucená omáčka.

Předkladatel
Společnost ZÁRUBA FOOD a.s.
Vrbenská 27
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594002112387
Typ balenísklo
Velikost balení380 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
řepkový olej75 %
pitná voda
vaječné žloutky6 %
hořčice /pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, výtažky koření)
cukr
kvasný ocet lihový
jedlá sůl
Přídatné látky
E 160 a - Karoteny
E 385 - Dvojsodnovápenatá sůl kyseliny ethylendiamintetraoctové (EDTA)
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
2716 kJ / 100g
648.67 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky79 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.9 g/100g
Sacharidy3.9 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny1.5 g/100g
Sůl1.02 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: hmota světle žluté barvy, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: typická pro majonézy, mírné nakyslá;
•CHUŤ: mírně nakyslá, bez cizích pachuti.

Konzistence

pastovitá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %;
• obsah žloutku nejméně 3 %;
• neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

1) příjem
2) skladování surovin
3)navažování surovin
4)míchání(emulgace)
5)plnění do primárních obalů
6)balení do skupinových obalů
7)skladovaní hotových výrobků
8)expedice
Z navážených surovin se ve výrobníku vymíchá emulze, která se následně plní do obalů na plnícím zařízení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g;

 

pH max. 4,5

Uživatel
Vytvořeno11.07.2019 07:06:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.07.2019 07:06:36
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený