Tisk

K – Purland Selská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1069
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727003822
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení420 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
vepřové sádlo32 %
voda
kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan draselný)
koření
cukr
cibule
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1155 kJ / 100g
275.85 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy1.7 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.32 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele
na řezačce s otvory 4mm, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 25/27mm a přetáčí se na velikost porce cca 60g, poté se rozdělí na jednotlivé porce a vloží se do vaničky po 7 kusech.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 60 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 11:58:00
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 11:58:00
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený