Tisk

K – Purland Klobása se sýrem

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1050
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním vepřovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727006496
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení660 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso80 %
vepřové sádlo7 %
sýr Eidam7 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
cukr
koření
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
943 kJ / 100g
225.22 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.4 g/100g
Sacharidy2.3 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva narůžovělá, viditelné kousky sýra.

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a sýru. Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa; 2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a dýr, řádně se promíchá a rozemele na řezačce, po vychlazení se plní do vepřových střev o průměru 28/30mm a přetáčí se na velikost porce, poté se rozdělí na jednotlivé porce. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 80 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 11:55:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 11:55:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený