Tisk

Ďábelský salát Karlova Koruna

NázevHodnota
Cechovní normaĎábelský salát
Číslo cechovní normy2016-09-21-0170
Číslo výrobku2016-09-21-0170/0924
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595190708482
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)
lahůdkový salám (vepřové maso, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, dusitan sodný, trifosforečnany)25 %
sterilovaná zelenina (zelí 31 %, okurky 29 %, feferony 14 %, paprika červená 13 %, cibule 13 %, pitná voda, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, antioxidant:disiřičitan draselný)38.5 %
rajčatový protlak (rajčatový protlak, pitná voda, jedlá sůl, modifikovaný škrob, benzoan sodný)11 %
cukr
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E250 dusitan sodný
E 211 - Benzoát sodný
E 223 - disiřičitan sodný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitany - Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Energetická hodnota výrobku
884 kJ / 100g
211.13 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.8 g/100g
Sacharidy6.5 g/100g
z toho cukry3.2 g/100g
Bílkoviny2.6 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 5mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20%), salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou, barva: červeno-oranžová po použitém rajčatovém protlaku nebo kečupu

Vůně a chuť

Pikantní, slano-sladko-kyselá, s masovou vůní po použitém salámu, palčivá po směsi feferonek

Konzistence

Všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou s kečupem nebo rajčatovým protlakem

Nadstandardní parametry

Kvalitní suroviny odpovídající ČCN, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Technologický postup

Není specifikován, dán konkrétním výrobcem

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.12.2018 10:59:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.12.2018 10:59:38
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg