Tisk

Mexický salát

NázevHodnota
Cechovní normaMexický salát
Číslo cechovní normy2018-02-02-0365
Číslo výrobku2018-02-02-0365/0926
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595190706303
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)
lahůdkový salám (vepřové maso, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, dusitan sodný, trifosforečnany)35 %
sterilovaná zeleniny(okurky 36 %, kukuřice 29 %, celer 21 %, feferony 14 %, pitná voda, kvacný ocet lihový, jedlá sůl)29 %
kečup (rajčatový protlak, pitná voda, cukr, kvasný ocet lihový, benzoan sodný)8 %
cukr
hořčice plnotučná4 %
jedlá sůl
vepřové kůže
Přídatné látky
E 412 - Guma guar
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E250 dusitan sodný
E 211 - Benzoát sodný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
763 kJ / 100g
182.23 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.2 g/100g
Sacharidy6.9 g/100g
z toho cukry2.6 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • vzhled: salám ve tvaru tenkých nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 5mm (přípustný obsah části poškozených mícháním do 20%), salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou;
  • barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.
Vůně a chuť

chuť a vůně: pikantní, slano-sladko-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná masová vůně po salámu;

Konzistence

konzistence (textura, viskozita…): všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Technologický postup

Není specifikován.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.12.2018 11:16:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.12.2018 11:16:30
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený