Tisk

Holandský salát

NázevHodnota
Cechovní normaHolandský salát
Číslo cechovní normy2018-02-02-0364
Číslo výrobku2018-02-02-0364/0925
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
c
Definice balení
EAN kód8595190707225
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)
sýr Eidam33 %
kapie červená4.5 %
jogurt bílý11 %
cukr
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
koření
paprikový extrakt
Přídatné látky
E 202: Sorbát draselný (Konzervant)
E 211 - Benzoát sodný
E 300 - Kyselina askorbová
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1176 kJ / 100g
280.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky25.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.0 g/100g
Sacharidy3.0 g/100g
z toho cukry2.5 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: pastovitá hmota s patrnými částicemi sýra, viditelné kousky kapie sterilované, salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou;
barva: žlutooranžová po použitých surovinách

Vůně a chuť

chuť a vůně: příjemná sýrovo-majonézová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Konzistence

konzistence (textura, viskozita…): pomazánka roztíratelné konzistence s kousky eidamu a kapie, suroviny spojené majonézou

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s vyjímkou cukru

Technologický postup

Není specifikován.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.12.2018 11:05:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.12.2018 11:05:48
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený