Tisk

K – Purland Debrecínská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1039
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727003839
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení420 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
vepřové sádlo32 %
voda
kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan draselný)
paprika
koření
cukr
extrakty koření
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1341 kJ / 100g
320.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky30.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12.0 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.54 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

viditelné zrno, barva oranžová po paprice

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření.

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na
řezačce s otvory 4mm, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 25/27mm a přetáčí se na velikost porce cca
60g, poté se rozdělí na jednotlivé porce.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 60 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 11:51:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 11:51:33
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě