Tisk

K – Purland Grilovací klobásy duo

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1048
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek složen ze dvou druhů klobás:

Debrecínská klobása – Složení: vepřové maso 60%, vepřové sádlo 32%, voda, kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl,
jodičnan draselný), paprika, koření, stabilizátor E331, cukr, antioxidant E300, extrakty koření. Může obsahovat stopy
hovězí bílkoviny. Výrobek v přírodním skopovém střevě
Selská klobása – Složení: vepřové maso 60%, vepřové sádlo 32%, voda, kamenná jedlá sůl jodidovaná (jedlá sůl, jodičnan
draselný), koření, stabilizátor E331, cukr, cibule. Může obsahovat stopy hovězí bílkoviny. Výrobek v přírodním skopovém
střevě

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727006243
Typ baleníochranná atmosféra, vanička s folií
Velikost balení420 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
vepřové sádlo32 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
paprika
koření
cukr
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1341 kJ / 100g
320.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky30.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12.0 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny13.0 g/100g
Sůl1.54 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: debrecínská klobása: viditelné zrno barva oranžová po paprice; selská klobása: viditelné zrno, barva narůžovělá

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření

Konzistence

měkká až poloměkká, jemně vláknitá, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na
řezačce s otvory 4mm, po vychlazení se plní do skopových střev o průměru 25/27mm a přetáčí se na velikost porce cca
60g, poté se rozdělí na jednotlivé porce. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 74 %

Uživatel
Vytvořeno18.09.2018 11:54:03
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.09.2018 11:54:03
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený