Tisk

Crème fraîche, zakysaná smetana francouzského typu, 36 % tuku

NázevHodnota
Cechovní normaZakysaná smetana zrající v obalu
Číslo cechovní normy2018-06-28-0393
Číslo výrobku2018-06-28-0393/1016
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206471071
Typ baleníkelímek plastový s krycím AL-víčkem
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod
Obrázky
Creme Fraiche 200 g
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1401 kJ / 100g
334.61 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny22 g/100g
Sacharidy28 g/100g
z toho cukry28 g/100g
Bílkoviny22 g/100g
Sůl010 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Smetanově bílá barva.

Vůně a chuť

Jemná, smetanově nakyslá chuť, bez cizích pachů a příchutí.

Konzistence

Hustá, krémová, stejnorodá.

Nadstandardní parametry
  • vyroben tradičním postupem
  • zraje přímo v obalu, díky čemuž má Crème fraîche velmi hustou konzistenci
  • vyroben pouze ze smetany a smetanové kultury
  • surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko
Technologický postup

1. Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti;
2. Vychlazení;
3. Přídavek vybraných kultur bakterií mléčného kvašení;
4. Naplnění do obalů, ve kterých proběhne zrání;
5. Zahřátí na teplotu fermentace;
6. Fermentace smetany;
7. Vychlazení po dosažení požadovaného stupně zakysání;
8. Skladování v chladu a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno09.07.2018 14:37:42
VytvořilEva Šachová
Změněno09.07.2018 14:37:42
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený