Tisk

Crème fraîche, zakysaná smetana francouzského typu, 36 % tuku

NázevHodnota
Cechovní normaZakysaná smetana zrající v obalu
Číslo cechovní normy2018-06-28-0393
Číslo výrobku2018-06-28-0393/1104
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206367503
Typ baleníplastový kbelík
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod
Obrázky
Creme fraiche 1 kg
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1401 kJ / 100g
334.61 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny22 g/100g
Sacharidy2.8 g/100g
z toho cukry2.8 g/100g
Bílkoviny2.2 g/100g
Sůl0.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Smetanově bílá barva.

Vůně a chuť

Jemná, smetanově nakyslá chuť, bez cizích pachů a příchutí.

Konzistence

Hustá, krémová, stejnorodá.

Nadstandardní parametry
  • vyroben tradičním postupem
  • zraje přímo v obalu, díky čemuž má Crème fraîche velmi hustou konzistenci
  • vyroben pouze ze smetany a smetanové kultury
  • surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko
Technologický postup

1. Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti;
2. Vychlazení;
3. Přídavek vybraných kultur bakterií mléčného kvašení;
4. Naplnění do obalů, ve kterých proběhne zrání;
5. Zahřátí na teplotu fermentace;
6. Fermentace smetany;
7. Vychlazení po dosažení požadovaného stupně zakysání;
8. Skladování v chladu a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno03.09.2018 09:06:42
VytvořilEva Šachová
Změněno03.09.2018 09:06:42
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený