Zakysaná smetana 200 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Zakysaná smetana zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2018-06-28-0394 |
Číslo výrobku | 2018-06-28-0394/1314 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem |
Charakteristika výrobku | Zakysaná smetana – obsah mléčného tuku minimálně 16 %. Smetana – původ 100 % ČR. |
Předkladatel | |
Společnost | Ekomilk a.s. Příborská 818 738 37, Frýdek-Místek Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594033403492 |
Typ balení | kelímek PET, ALU víčko |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
smetana | |
lyofilizovaná mezofilní kultura | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
695 kJ / 100g | |
165.99 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 16 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g/100g | Sacharidy | 3.3 g/100g | z toho cukry | 3.3 g/100g | Bílkoviny | 2.8 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Bílo-smetanové barva, homogenní krémové konzistence. |
Vůně a chuť | vůně i chuť čistá, mléčná, typická pro fermentované produkty. |
Konzistence | homogenní krémová. |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; |
Technologický postup | Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah mléčného tuku minimálně 10 %; obsah sušiny minimálně 21,5 %; kyselost před expedicí: pod hodnotu pH 4,5. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 30.01.2019 09:15:13 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 30.01.2019 09:15:13 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |