Choceňský tvaroh jemný
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Tvaroh nízkotučný nebo jemný |
Číslo cechovní normy | 2016-09-06-0147 |
Číslo výrobku | 2016-09-06-0147/0465 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh nízkotučný |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Choceňská mlékárna s.r.o. Kollárova 481 565 01, Choceň Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594003214011 |
Typ balení | Al-folie a polyamid/PE-folie |
Velikost balení | 250 g |
Složení | |
tvaroh | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
424 kJ / 100g | |
101.27 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.4 g/100g | Sacharidy | 4.3 g/100g | z toho cukry | 4.2 g/100g | Bílkoviny | 16 g/100g | Sůl | 0.01 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy |
Vůně a chuť | příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů |
Konzistence | jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu |
Nadstandardní parametry | – surovina odpovídá ČCN pro syrové kravské mléko |
Technologický postup | pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace – oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací – případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou – naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 08.09.2017 17:33:42 |
Vytvořil | Michal Buša |
Změněno | 08.09.2017 17:33:42 |
Změnil | Jakub Machala |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |