Tisk

Tvaroh jemný

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh nízkotučný nebo jemný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0147
Číslo výrobku2016-09-06-0147/2000
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh nízkotučný
Charakteristika výrobku

Tvaroh je získaný z pasterovaného mléka upraveného na požadovanou tučnost, zakysáním a sýřením, krájením koagulátu, vybíráním, lisováním a balením.

Předkladatel
Společnost Ekomilk a.s.
Příborská 818
738 37, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594033404079
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
tvaroh
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
426 kJ / 100g
101.74 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.2 g/100g
Sacharidy4.1 g/100g
z toho cukry4.1 g/100g
Bílkoviny15.5 g/100g
Sůl0.07 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

– surovina odpovídá ČCN pro syrové kravské mléko
– u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %, u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než 20 %;

Technologický postup

pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek  syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace – oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací – případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou – naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.01.2020 13:47:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.01.2020 13:47:42
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g