Tisk

Tvaroh měkký

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh měkký (odtučněný)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0145
Číslo výrobku2016-09-06-0145/2321
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh nízkotučný
Charakteristika výrobku

Tvaroh je získaný z pasterovaného mléka upraveného na požadovanou tučnost, zakysáním a sýřením, krájením koagulátu, vybíráním, lisováním a balením.

Předkladatel
Společnost Ekomilk a.s.
Příborská 818
738 37, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727012411
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
tvaroh
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
370 kJ / 100g
88.37 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.32 g/100g
Sacharidy3.6 g/100g
z toho cukry3.6 g/100g
Bílkoviny17.0 g/100g
Sůl0.09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

– surovina odpovídá ČCN pro syrové kravské mléko;
– sušina u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %, u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než 20 %;

Technologický postup

pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek  syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace – oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací – případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou – naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

E. Coli:100 KTJ/g; 1000 KTJ/g-(2 vz. z 5-ti);

Listeria monocytogenes
<100 KTJ/g produkty uvedené na trh během doby údržnosti, Negat/25 g před opuštěním p.p.p.

Uživatel
Vytvořeno12.10.2020 14:19:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.10.2020 14:19:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g