Tisk

Choceňský tvaroh jemný

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh nízkotučný nebo jemný
Číslo cechovní normy2016-09-06-0147
Číslo výrobku2016-09-06-0147/0466
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký tvaroh nízkotučný
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
565 01, Choceň
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594003215803
Typ baleníPE-pytle v kartonech
Velikost balení10 kg
Složení
tvaroh
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
424 kJ / 100g
101.27 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.4 g/100g
Sacharidy4.3 g/100g
z toho cukry4.2 g/100g
Bílkoviny16 g/100g
Sůl0.01 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled barva – přirozené mléčně bílé až nažloutlé barvy

Vůně a chuť

příjemně mléčně nakyslá, čistá, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

jemná, stejnorodá, případně mírně hrudkovitá, přítomnost uvolněné syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

– surovina odpovídá ČCN pro syrové kravské mléko
– u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %, u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než 20 %;

Technologický postup

pasterace a příprava mléčné směsi- přídavek kultury a částečné prokysání směsi- přídavek  syřidla promíchání- srážení směsi, krájení sraženiny- možná termizace – oddělení sraženiny a syrovátky klasicky přes tvarožníky či odstředivkovým procesem či separací ultrafiltrací – případná standardizace tučnosti tvarohu smetanou – naplnění do spotřebitelského obalu- vychlazení- skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:32:45
VytvořilMichal Buša
Změněno08.09.2017 17:32:45
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený