Tisk

Karlova koruna – tradiční pomazánkové- neochucené

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční pomazánkové – neochucené
Číslo cechovní normy2015-12-22-0105
Číslo výrobku2015-12-22-0105/1379
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - máslo mlékárenské, roztíratelné mléčné tuky, koncentráty mléčného tuku - mléčné pomazánky
Charakteristika výrobku

Tradiční pomazánkové neochucené.

Předkladatel
Společnost OLMA, a.s.
Pavelkova 597
77900, Olomouc
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593807444204
Typ baleníPP-kelímky
Velikost balení200 g
Složení
zakysaná smetana
sušené mléko
škrob
škrob1.37 %
jedlá sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1342 kJ / 100g
320.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky32 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19.2 g/100g
Sacharidy6.0 g/100g
z toho cukry4.2 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva přirozeně bílá až krémová, stejnorodá

Vůně a chuť

čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, mírné uvolňování syrovátky a případné kapky kondenzační vody na povrchu nejsou na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
nepřítomnost žádných přídatných látek (barviva, emulgátory, konzervanty, stabilizátory, zahušťovadla);
unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená
zmáselnění smetany;
neobsahuje konzervační látky, želatinu ani

Technologický postup
  • Příprava směsi smetany ;
  • Pasterace;
  • Homogenizace;
  • Zakysání a fermentace;
  • Přídavek suchých komponent;
  • Termizace;
  • Homogenizace ;
  • Plnění;
  • Chlazení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min 31  %;
celková sušina: min.42 %.
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g;
Kvasinky: max. 100/g;
Listeria monocytogenes: neg./25g.

Uživatel
Vytvořeno19.02.2019 16:20:01
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.02.2019 16:20:01
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený