Tisk

Choceňské tradiční pomazánkové neochucené

NázevHodnota
Cechovní normaTradiční pomazánkové – neochucené
Číslo cechovní normy2015-12-22-0105
Číslo výrobku2015-12-22-0105/0459
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - máslo mlékárenské, roztíratelné mléčné tuky, koncentráty mléčného tuku - mléčné pomazánky
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
565 01, Choceň
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594003212154
Typ baleníplastový kbelík
Velikost balení5 kg
Složení
zakysaná smetana
sušené odstředěné mléko
sušená syrovátka
škrob
kuchyňská sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1371 kJ / 100g
327.44 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny22 g/100g
Sacharidy5.5 g/100g
z toho cukry3.4 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva přirozeně bílá až krémově žlutá

Vůně a chuť

čistá, smetanová, jemně nakyslá, mírně slaná

Konzistence

stejnorodá, roztíratelná, mírné uvolňování syrovátky a případné kapky kondenzační vody na povrchu nejsou na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“;
nepřítomnost žádných přídatných látek (barviva, emulgátory, konzervanty, stabilizátory, zahušťovadla);
unikátní technologie výroby, kdy dochází k emulgaci vodní fáze do mléčného tuku, což znamená
zmáselnění smetany;
neobsahuje konzervační látky, želatinu ani

Technologický postup

Příprava směsi smetany a sušených surovin › pasterace ›   homogenizace › zakysání a fermentace › přídavek škrobu a  soli   › termizace › homogenizace › plnění › chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:40:15
VytvořilMichal Buša
Změněno08.09.2017 17:40:15
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený