Tisk
Choceňská kyška
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Kysané mléko, smetanový zákys |
Číslo cechovní normy | 2017-06-21-0302 |
Číslo výrobku | 2017-06-21-0302/0526 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - kysaný mléčný výrobek s bifidokulturou |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Choceňská mlékárna s.r.o. Kollárova 481 565 01, Choceň Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594003218309 |
Typ balení | Plastové nebo kombinované kelímky se zavařeným hliníkovým nebo plastovým víčkem |
Velikost balení | 380 g |
Složení | |
mlékárensky ošetřené mléko – 100 % (ČR) | |
- speciální mléčná kultura | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
207 kJ / 100g | |
49.44 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2.1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.4 g/100g | Sacharidy | 3.1 g/100g | z toho cukry | 3.1 g/100g | Bílkoviny | 3.3 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva – přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně |
Vůně a chuť | osvěžující, příjemně nakyslá, čistá chuť a vůně po použité kultuře |
Konzistence | polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu |
Nadstandardní parametry |
Choceňská kyška je zakysaný mléčný nápoj typický svou svěží, velmi jemnou, lahodnou chutí a svou hustou konzistencí. Tyto vlastnosti jsou dány použitím pečlivě vybrané speciální směsi termofilních a mezofilních kultur, zaručujících dané senzorické vlastnosti – specifickou texturu, chuť, vůni a mírnou tvorbu jemně rozptýleného CO2 – viz specifikace kultury v příloze. Splňuje požadavky na „Českou potravinu“ a „vyrobeno v České republice“ v souladu se Zákonem o potravinách. |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 06.10.2017 07:42:14 |
Vytvořil | Michal Buša |
Změněno | 06.10.2017 07:42:14 |
Změnil | Jakub Rainisch |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |